sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Poveste de iarna

Deschid ochii.Pereti albi,necunoscuti.Privesc speriat in jurul meu.In pat,langa mine,esti tu.Deschizi un ochi,ma privesti,dupa care-ti cufunzi capul in perna.Incerc sa-mi amintesc ce caut eu aici.Stiu doar ca whiskey-ul a fost cu un pahar prea mult,ca te-am luat de brat si am plecat undeva.Si cam atat...Imi injur prietenii in gand,m-au lasat sa plec de capul meu beat,cu o fata de mana,intr-un oras strain.
Ma doare capul.Incerc sa ma ridic din pat,sa ma imbrac cat mai repede si sa plec in tacere.Cand ma apropiu de usa,te aud spunand:'Ramai astazi,e ziua mea'.Ma intorc incet si te privesc.Stai in pat,rezemata intr-un cot,cu parul ravasit.Cum as putea sa plec?!Afara e frig,ninge,iar eu sunt aici,cu tine.
Mi-ai pregatit micul dejun,am mancat impreuna uitandu-ne la televizor,am facut dragoste,am lenevit in pat,ne-am plimbat prin ninsoare tinandu-ne timid de mana,am fost la restaurantul acela cochet,am vorbit despre vise,am privit fulgii de nea cazand in lumina neoanelor,am ras,ne-am intors la tine.A urmat inca o noapte,apoi dimineata a venit grabita.La plecare mi-ai spus 'multumesc' si m-ai sarutat cuminte pe obraz.Atat.
Acum e frig ca atunci,e iarna ca atunci,ninge frumos la lumina stalpilor,tot ca atunci.Privesc fulgii si zambesc amar... La multi ani !

2 comentarii:

  1. Imi place ce ai scris! Simplu, despre viata! Sincer, si tu si eu! :)

    Ti-am aprobat comentariul la mine pe blog, apoi l-am sters, imi pare rau, dar eram prinsa la mijloc, si nu mai vreau. Probabil de-aia l-ai si pus :)), ca intra la mine,multa lume de acolo, nu te condamn, ma amuza, dar va respect pe amandoi. Nu conteaza numele, conteaza ca scrie extraordinar.
    Il priveste pe dansul, daca asa este, nu mai cauta, crede numai! ;) :))
    Si nu mai fi trist! Afara ninge linistit si-n casa-ti este bine :)

    RăspundețiȘtergere
  2. multam pt aprecieri. dar cred ca ai inteles gresit partea cu 'p.mircescu'. chiar n-am nicio problema cu dansul.daca te uiti atenta,o sa vezi ca-l am si-n blogroll :)
    te mai astept

    RăspundețiȘtergere